Life Coach - novodobý kněz?

16. 06. 2016 11:22:00
Již mnoho let převažuje v životech lidí obrovský nadbytek materiálních statků. Vyspělý svět zažívá tak obrovské materiální bohatství, že není schopen ho spotřebovat.

Je to dáno zaměřením lidí a lidských hodnot právě na materiálno, peníze, majetky a ekonomickou moc. Tato obrovská „převaha“ materiálna však má velmi silné negativní účinky na život člověka.

Life Coach - je novodobým knězem?

Life Coach – je novodobým knězem?

Vše v přírodě a v námi známém vesmíru je řízeno zákonem rovnováhy. Žijeme tak ve světě protikladů (proti pólů, v tzv. bipolárním světě), které se navzájem stále vyrovnávají. Když jeden pól získá převahu, začne sílit protipól, aby tuto převahu vyrovnal. Když je velké horko, přijde náhlá bouře, která vše ochladí apod. Stejné účinky mají na sebe energie hmoty a ducha (které jsou brány jako dva protipóly). Již od nepaměti měly všechna lidské společenství své „materiální“ vůdce a duchovní vůdce. Vždy vládli „ruku v ruce“ král a nejvyšší kněz (duchovní). Král (císař) měl vždy na starosti hmotné blaho svého národa a duchovní vůdce se staral o kvalitu života lidí založenou na přijatých hodnotách. Pokud byla nastolena rovnováha sil mezi králem a duchovním, dařilo se dané zemi a jejímu lidu vždy dobře. My máme velmi krásný příklad z našich „luhů a hájů“ – vláda Karla IV. Vládl pevnou rukou panovníka, ale zároveň udržoval velmi pozitivní vztah s duchovními představiteli.

Moderní doba však přinesla neúnosnou převahu materiální energie nad duchovní. Vytratili se téměř všechny hodnoty, morálka a tzv. zvykové zákony. Duchovní představitelé lidu a národů se jakoby stáhli do pozadí (alespoň ve většině zemí vyspělého světa). Jakoby se i duchovní instituce podřídili silnému vlivu materiální energie. Důsledkem této velké nerovnováhy je úpadek lidského ducha. Čím dále více lidí strádá více po psychické stránce, než té fyzické. Také víte, že většina fyzických nemocí je tzv. psychosomatická, tj. jejich příčinou je psychický problém. Obrovský tlak materiální energie moderní doby způsobuje, že čím dál tím více lidí je „ztraceno“ ve svých životech. Každý člověk potřebuje vedení, pravidla založená na vyšších hodnotách. A toto vedení v minulosti poskytovali duchovní. Kdo ale v dnešní době chodí řešit své problémy ke knězi? Většina lidí se tak ocitne u psychiatra či psychologa. Jejich metody léčení však nemohou těmto lidem pomoci. Bylo prokázáno, že cca 80% lidí, kteří navštěvují psychiatra, nemá vůbec psychiatrický problém – jen si neví rady se životem. Mají životní problém – viz naše video Life Coach I zde). A protože příroda si umí s nerovnováhou vždy poradit sama, začala se vytvářet nová profese, která lidem pomáhá řešit jejich životní problémy – Life Coach. Tento obor je na obrovském vzestupu po celém světě. Začíná se čím dál tím více uplatňovat i u nás. Podobně, jako kněz v minulosti, nabízí Life Coach svým klientům VEDENÍ. Pomáhá jim ujasnit si CO skutečně potřebují, pomáhá jim najít nejlepší řešení JAK danou situaci řešit a je jejich průvodcem na cestě ke stanovenému cíli. Life Coach se liší od kněze či jiného duchovního tím, že nemusí klienta vést na základě nějakého náboženství (což duchovní vždy aplikuje). Ale to neznamená, že duchovní energii při své práci vůbec nepoužívá. Všichni dobří a světoví koučové využívají duchovní energii – od Tonyho Robbinse po Jacka Canfielda. Jen se to v dnešní době již tak nenazývá. Z pohledu energií a elementů patří energie vedení k formám duchovní energie. Z hlediska Feng Shui je to např. tzv. Gua 6, které se nazývá Nebesa. Koučové však mohou při své praxi uplatnit i jiné metody jako např. psychologie, management (řízení) a další. Life Coach ale navíc musí znát alespoň základy „fungování“ 9 základních oblastí života. Musí mít určitou životní zkušenost, aby mohl být opravdu kvalitním a platným průvodcem pro své klienty.

Autor: Jirka Černák | čtvrtek 16.6.2016 11:22 | karma článku: 11.86 | přečteno: 304x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 21 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.56 | Přečteno: 274 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.52 | Přečteno: 474 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.19 | Přečteno: 114 | Diskuse
Počet článků 114 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 298

Vydavatel týdeníku HAPPYWEEK
Zakladatel Akademie štěstí
(První vzdělávání o štěstí v ČR)
ČERNÁK INTERIOR DESIGN - designer a Feng Shui poradce
FENG SHUI CLUB - zakladatel
Start-up poradce
Talent Management & Personal Typology - trenér, kouč
Strategické plánování - poradce

Kouč, trenér, poradce, prezentátor
Holistická alternativní psychologie
Feng Shui poradce
Yi Jing (I-Ching, I-Ťing) konzultant
Hlavní kompetence: osobní a firemní rozvoj

Specialista: Marketing, Komunikace, Holistická alternativní psychologie, I-Ťing, Feng Shui, Čínská kosmologie, Reiki

Akademie štěstí - info ZDE

Blog Akademie štěstí - info ZDE

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...