Jirka Černák

V životě dáváme a dostáváme

17. 06. 2016 9:04:09
Když se podíváte na fungování přírody, tak si uvědomíte, že nic nebere a vše dává. A čím více dává, tím více dostává. Čím více jablek se urodí, tím více jich pak zůstává pod stromem a dodávají mu živiny pro další úrodu.

Je to koloběh neustálé prosperity. Ta je naprosto přirozená a je přítomná ve všem, co se v přírodě zrodí – je tedy naprosto přirozená i pro člověka.

Dej a bude ti dáno

Dej a bude ti dáno

Lidstvo je však již tisíce let nepoučitelné. Ačkoliv se s prosperitou přírody setkává na každém kroku, svým často hloupým jednáním o ni přichází. Místo, aby dostával, co se kde dává, chce neustále to, co není. A tak si přítomnost toho, co není neustále vynucuje. Je tak ve svém životě v permanentním boji – a ten velmi vyčerpává. Bohužel nevyčerpává jen člověka samotného, ale i přírodu, kterou člověk tímto devastuje. A tak lidé berou a berou a nic nechtějí dát. To se pak samozřejmě odrazí na stále se zhoršující kvalitě jejich života. Pokud však chcete žít krásný a bohatý život bez bojů, pak musíte znát a využívat přírodní zákony. Ty jsou vždy stanoveny tak, aby bylo dosaženo prosperity. Zákony přírody jasně říkají, že nejdřív musíte dát a pak v hojnosti dostanete. Je to psáno již ve všech starých moudrých knihách – např. Bible říká: „Dej a bude ti dáno“. Každý z vás byl obdarován velkým darem při narození – vaším přirozeným talentem. To je potenciál, ze kterého máte celý život čerpat a dar, který máte rozdávat všem těm, kteří ho potřebují. Ti, kteří ho skutečně potřebují jsou naopak připraveni vám DÁT něco na zpět (v naší společnosti jsou to většinou peníze). A tak si navzájem DÁVÁTE to, co potřebujete. Vy dáváte svůj talent a ten druhý ho od vás dostává. On vám dává své peníze a vy je dostáváte. Je to úplně jiná energie, než brát. Braní nám nedělá dobře. Dávání ano. Jen si to uvědomte sami na sobě: kdy se cítíte lépe – když dostáváte dárek, nebo když někomu dárek dáváte? Pokud jste rodiče, tak stačí jen, když si vzpomenete na Vánoce a rozzářené oči vašich dětí, když rozbalují dárky od vás. Určitě se při tom cítíte daleko lépe, než když pak rozbalujete své dárky pod stromečkem. Naučte se změnit svůj přístup a začněte dávat a dostávat. Přestaňte brát. Přestaňte říkat „beru výplatu“ a místo toho říkejte „dostává výplatu“.... Také se naučte vnímat co se kde dává a to si vezměte. Nechtějte se opalovat, když slunce „nedává“ své paprsky a naopak, když krásně svítí, tak je berte plnými doušky a neseďte doma ve stínu.

Autor: Jirka Černák | karma: 8.70 | přečteno: 177 ×
Poslední články autora