Jirka Černák

Jsem Tapír, Zajíc, Had a Kůň.... a ty?

24. 06. 2016 8:40:21
.....a také dvojité Dřevo, dvojitý Oheň a dvojitá Země. Navíc 7-8-3 a také 27. Ano, toto všechno bych mohl být JÁ.

Mohl bych jít ještě do větší hloubky. Ale vy, kteří znáte náš systém tzv. „profilování“, tj. určování typologie a charakteru osobnosti, byste již nyní o mě s touto informací věděli úplně všechno. Stál bych tu tak před vámi úplně nahý, s detailními rentgenovými snímky, svým EEG, CT i magnetickou rezonancí v jednom. Byl bych naprosto odhalený, čitelný. Nic víc o mě vědět snad už ani nemůžete.

Had ii

A kdo jste vy? Umíte jednou větou říci přesně a detailně kdo jste? Většina lidí to neumí. Ani to nevědí. A to je největší chyba života – nevědět, kdo jsem. Když nevíte, kdo jste, nemůžete nic v životě správně nastavit. To, jak se vám v životě daří či nedaří záleží právě na tom KDO jste. KDO JSTE? Pokud to nevíte, jak víte, co je pro vás dobré a co špatné? Co vám dělá dobře a co vám škodí? Co vás nabíjí energií a udržuje vaše zdraví a co vás naopak vyčerpává a vaše zdraví zhoršuje? Pokud si chcete správně nastavit svůj život, musíte (a znovu ZDŮRAZŇUJI: M U S Í T E) znát nejprve sami sebe. To, kdo jste určuje všech devět základních ostatní oblasti vašeho života – od povolání/kariéry, přes vztahy, rodinu až po naplnění vašich snů a vizí. Všechny tyto oblasti života musí být v souladu s vaším JÁ – tedy tím, kdo jste. V opačném případě vás tyto oblasti života budou vyčerpávat. Budete nespokojení, váš život se bude zmítat v nepříjemných situacích. Pokud tedy chcete žít vyrovnaný a naplněný život, musíte začít u sebe.

Jak zjistíte, KDO JSTE? V současné době existuje řada různých technik a systémů pro tzv. profilování. Jsou to velmi často testy, které vás zařadí do nějakých „škatulek“. Testy ale mají několik problémů. Ten zásadní je v tom, že lidé mají tendenci na otázky odpovídat tzv. „správně“, tj. odpoví tak, jak si myslí, že by bylo správné odpovědět a ne podle skutečnosti. Dalším problémem je, že odpovědi jsou ovlivněny vaším aktuálním stavem, tím, jak se cítíte. Takže na stejné otázky můžete v různé době odpovídat jinak. Tím je vypovídací schopnost dotazníku značně snížena. Samozřejmě také záleží na tom, jak kvalitně je dotazník sestaven.

Jiným systémem jsou nástroje, které využívají znalostí energií času a prostoru. Každý člověk se při svém narození automaticky nastavuje (adaptuje) na energie, které v moment narození vládnou. Proto se liší lidé díky svému datu narození. Jinak musí žít člověk narozený na jaře, jinak člověk, který přišel na svět v zimě. Každý člověk se tak přizpůsobil energiím daného časového cyklu a také místu, kde se narodil. Určitě chápete rozdíly mezi např. Finy a Italy. A protože vše se řídí určitým systémem (čas se mění v daných cyklech apod.), je možné tyto systémy využít pro určení typologie a charakteru osobnosti člověka. Tyto metody jsou nezávislé na daném člověku, tj. nikdo je nemůže ovlivnit (jako např. různé odpovědi v dotazníku). Z tohoto pohledu bychom tedy mohli říct, že jsou naprosto objektivní.

Pokud si tedy chcete nastavit životní rovnováhu, žít vyrovnaný a naplňující život, musíte znát sami sebe. Musíte jasně a přesně umět odpovědět na otázku: KDO JSEM? Pak budete vědět i to „JAK MÁTE ŽÍT A S KÝM“.

Autor: Jirka Černák | karma: 9.98 | přečteno: 137 ×
Poslední články autora